The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Vill ha det mörkt då jag sover!

När jag ska sova, så vill jag att hela rummet är svart, eller ja att det är helt mörkt. Så som jag har det nu, så är det inte det. Det beror på att jag vare sig har persienner eller rullgardiner uppsatta. Det jag har är breda gardiner som jag drar för. Men de ger mig inte det jag behöver. Har kikat på persienner Malmö men vet inte om det blir så mörkt som jag vill med sådana. Det kanske är bättre att satsa på svarta rullgardiner. Eller så kallade mörkläggningsgardiner. Eller ja, det kanske är lite samma med rullgardin och mörkläggningsgardin.

En mörkläggningsgardin gör rummet både mörkt och svalt

Läste det att en mörkläggningsgardin gör rummet både mörkt och svalt och det även om sommaren och det låter ju som det passar mig. Dock är det bra att dra för dem en bra stund före man ska sova, annars tar det väl en stund innan det blir så svalt som man vill ha det. Nu är det i och för sig vinter snart, men tänker det är även bra för att motverka kyla?

Det blir nog att kolla runt efter en bra mörkläggande rullgardin. De finns ju i en massa  olika storlekar, för att passa så många olika fönster och altandörrar som möjligt. Dessutom finns det mörkläggande rullgardiner i en mängd olika färger. Det är inte ett måste kanske att den är helt svart. Tydligen är det så att n ljus mörkläggande rullgardin mörklägger precis lika bra som en svart.

2 Nov 2020