The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Vikten av ett välstädat kontor

Ordning och reda på kontoret, det är ett måste för att det ska bli ett väl utfört arbete. Om det är stökigt, oorganiserat och till och med smutsigt, så är det svårt att kunna jobba på bra. Det är inte fel att anlita kontorsstädning via en städfirma som till exempel Städcompaniet. Det så att det blir städat varje vecka. Ett städat kontor gör att det blir en större trivsel, det är även bra för produktiviteten samt att det ger alla besökare ett bra intryck. Sen är det bra att låta en städfirma göra det så att det inte läggs på de anställda att ordna det. 

Ha ordning på skrivbordet

Något som dock bör läggas på de anställda är att de själva har bra ordning på sin arbetsplats och skrivbord. Det är ingen som gillar stökiga skrivbord. Det hämmar ofta kreativiteten och arbetslusten. Det är inte så svårt att få bra ordning på skrivbordet. Det är bara att börja rensa bort allt. Sätt in alla papper i pärmar, skaffa även pennställ, samt arkivlådor och skåp för att förvara saker i. Se även till att alla sladdar och annat inte ligger huller om buller, utan samlas på ett bra sätt. 

Sedan är det inte fel att förhöja trivseln ytterligare, genom att dekorera skrivbordet. Det kanske med en blomma eller grön växt, ett par fotografier, eller annat. Gör det personligt och ett ställe att vilja sitta på, 8 timmar per dag. Det är viktigt att trivas där man jobbar. 

22 Apr 2022