The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Vad gör en mekanisk verkstad?

En mekanisk verkstad har många olika funktioner och är den anläggning där de flesta industriella verksamheter allokerar sig. Det kan förekomma olika processer hos en mekanisk verkstad, beroende på vilken det är. Bland annat kan det förekomma svarvning, fräsning eller laserskärning men likväl annan typ av produktion, tillverkning eller reparation. Hos axido.se, som är en mekanisk verkstad gör man svarvning, fräsning och kuggfräsning. 

En mekanisk verkstad kan vara bra att använda sig av om man har en egen produktion av saker men behöver ha andra delar som man inte tillverkar själv.

Legotillverkning

Legotillverkning är en förekommande tjänst som förekommer i en mekanisk verkstad. Ofta är det så att man har flera  avancerade industriella maskiner. Vid svarvning exempelvis arbetar man med skärverktyg som förekommer i olika modeller beroende på vilket typ av material som skall behandlas. Material som används är allt från trä till olika metaller. Det är även plast material samt sten. Man jobbar då med en avancerad teknologi för att göra detta med så hög precision som möjligt. Sedan är det även vanligt att man använder olika CNC maskiner. De som hanterar dessa maskiner kallas för CNC operatörer och det finns särskilda utbildingar att gå för att bli een sådan. 

Fler arbetsmoment

Utöver svarvning förekommer även olika typer av mätningar, montage och övrig maskinbearbetning till industrierna främst. När det gäller Axido, så är det en bra mekanisk verkstad som kan göra en hel del svarvjobb och fräsjobb samt tillverka kuggar. 

22 Nov 2022