The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Tips för att spara pengar

De allra flesta är medvetna om att det är bra att spara pengar. Dock är det många som idag inte gör det. En del för att de känner att de inte har pengar över till att göra det, andra för att de helt enkelt inte tror det är ett måste. Om du inte har så mycket pengar över varje månad, så finns det saker att göra åt det. Det går att spara in på annat, för att få pengar över, som du sedan kan lägga på annat. Det kan vara smart att använda en del av sparade pengar för att investera med, kanske trading med guld är din grej, läs mer här om det. Men för att få pengar över, så gäller det att se över en del saker och kolla om du kan spara in på något.

Vad använder du?

Många av oss har idag tv, med många kanaler, streamingtjänster för serier och musik så väl som internet, hemtelefon, mobil med mera. Men, ärligt, använder du allt? Måste du ha femtielvatusen kanaler, eller räcker det med ett basutbud? Sen är det inte ett måste att ha både Viaplay och Netflix, välj en av dem. Internet är en annan sak. Vad behöver du för hastighet? Är det ett måste ha det allra snabbaste som även är det dyraste? Det är stora prisskillnader beroende på vilken leverantör och hastighet du väljer.

Håll koll på dina utgifter varje månad

Det är inte fel att räkna på dina månadsutgifter. Se till att du under en månad räknar varje öre du lägger på utgifter. Det är oerhört viktigt att du tar reda på var dina pengar tar vägen och vad du kan skära ner på. Efter att du gjort det, så är det bra att sätta en realistisk budget.I denna budget bör du ha med två poster för sparande, ett buffertsparande och ett målsparande. En buffert är till för om det inträffar saker som du behöver pengar till. Om din bil går sönder, eller om du kanske blir av med jobbet. Det är bra att spara ihop för att kunna klara sig tre till sex månader utan inkomst. Målsparandet är för saker du vill köpa, som en ny tv, eller för saker du vill göra, som att resa.

Välj rätt sparkonto

Du har rätt att vara kräsen med var någonstans du ska spara dina pengar. Det eftersom det är en stor skillnad från konto till konto och bank till bank. Du bör jämföra olika alternativ och kolla om det är månad/årsavgifter och vad det kostar att göra uttag eller hur om man måste binda upp sig för bättre ränta.

Andra smarta tips

Så fort du ska handla något, se då till att göra det smart. Kolla av alternativ. Det är inte ett måste att alltid köpa det dyraste. Internet är perfekt att använda för att jämföra olika varor mot varandra. Det finns många smarta jämförelsesajter. 

Jämföra el: http://www.elskling.se/

Jämföra försäkringar: https://www.compricer.se/

Allt annat: https://www.prisjakt.nu/ och http://www.pricerunner.se/

Sen finns det så klart smarta sätt att tjäna pengar på med. Sälj av saker du inte behöver, gå med i undersökningspaneler på nätet eller se om du har en hobby du kan tjäna pengar på. 

17 Dec 2020