The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Livet är kort – ut och se hela världen!

Att resa, det är livet. Vi borde satsa mer på att se oss omkring i världen innan det är dags för oss att ”lämna in”. Själv försöker jag att åka minst två gånger om året och då till olika platser varje gång. Senast jag var iväg, så bokade jag en resa med Inca Tours. De erbjuder resor till Sydamerika och Latinamerika. Jag valde att resa till Bolivia. Jag besökte bland annat La Paz i Bolivia som är världens högst belägna huvudstad. Det är den tredje största staden i Bolivia och även om Sucre formellt är Bolivias huvudstad, så är La Paz staden som är det i praktiken.

Upptäck hela Bolivia

Bolivia har mycket att se. Men Inca Tours bokade jag en rundresa Bolivia, samt beställde ett par tilläggsresor. Du kan kika på deras hemsida vad exakt det är man kan få se. Men bland annat såg jag Titicacasjön och så bodde jag på djungellodge ett par dagar och var med på fuktdrypande expeditioner i djungeln där det fanns krokodiler, jätteuttrar och apor

I Bolivia finns det även ett berg som heter Mount Rico, som jag själv aldrig besökte, men har läst om. Här finns det en turistattraktion som riskerar att ta kål på berget. Turister får nämligen köpa dynamit och spränga i berget. Jag läste om detta i Expressen. Jag tycker det inte låter som en särskild bra idé att spränga sönder ett berg på det viset, men, alla tycker väl olika.

17 Oct 2016