The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Hur gör man en bra rekrytering?

Den som har ett företag och vill anställa personal den måste alltid göra det som kallas för rekryteringsprocess. Det är ett visst antal steg, som ska leda till att hitta rätt person för jobbet. Denna process kan man ta hand om på egen hand, eller anlita ett rekryteringsföretag att göra åt en. SkillU är just ett sådant företag och du kan ta hjälp av dem, för bättre rekryteringsbeslut. Eller låta dem göra vissa delar i alla fall.

En viktig process

För att det ska bli rätt person på rätt plats, så är det viktigt att gå igenom hela rekryteringsprocessen. Den börjar alltid med att man ska ta fram en kravprofil. Den ska då innehålla vad det är man eftersöker hos den person som ska få jobbet. Det ska även skrivas en annons samt att då ansökningar kommer in, kalla till intervju efter man har sållat fram vilka. Efter intervjun är det bra att även återkoppla till alla, även de som inte fick jobbet.

Det kan ta tid att göra denna process, samt att delarna i sig kräver ju även att man har kunskaperna om det. För att göra det lättare att anställa, så kan det vara smart att låta ett rekryteringsföretag ta hand om allt. 

Hitta rätt rekryteringsföretag 

Det gäller ju att du ser till att välja ett rekryteringsföretag som du känner att du kan lita på. Om du vill ha ett seriöst rekryteringsföretag, så är SkillU ett riktigt bra val!

20 May 2022