The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Gör er arbetsplats mer ergonomisk

Oavsett yrke eller bransch, så är det något som alla bör tänka på och det är ergonomi. Att ha ett jobb med tunga lyft, utan att tänka ergonomiskt kan göra att man sliter ut sig totalt. Det kan ge belastningskador man aldrig blir av med. Det är viktigt att ha rätt hjälpmedel på rätt plats helt enkelt. Att sitta rätt, stå rätt, lyfta rätt, alla dessa delar är viktiga. Om du har ett yrke där det ofta lyfts, bärs och så vidare manuellt, låt bli det. Vänd er till Vecto AB och köp in smarta rullband och transportörsystem istället. 

Om du jobbar inom vården, på kontor eller på annat ställe, så är det även där viktigt att tänka på ergonomin. Det finns olika hjälpmedel för dessa branscher med. Det kan även vara värt att anlita en ergonom!

Ta in en ergonom till arbetsplatsen

En ergonom kan vara bra att anlita om ni behövr hjälp med vad som måste göras på just er arbetsplats. Det finns specialister idag inom just ergonomi. En arbetsplats eller chef kan anlita en sådan för att göra det mer ergonomiskt på den plats man jobbar. Det kan vara att hitta rätt stolar och bord, ändra på arbetsstätt eller annat. Om ni har tungt jobb, och vill ha hjälpmedel, så se till att få in en ergonom som kan tala om för er vad ni behöver ändra på samt vad ni kan ha för hjälpmedel. 

22 Jun 2021