The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Funderar du på att jobba med skönhet?

skönhet

Aldrig har väl skönhetsindustrin varit så stor som den är idag. Dels är det de som väljer att göra om sig på olika sätt, dels de som väljer att utbilda sig eller starta företag inom skönhet. Det har gjorts en undersökning med detta. Under 2004 startades 14 nya företag med inriktning på skönhetsvård. Sedan, har det ökat och 2010 var det 167 företag som startades. Sedan dess har det troligen ökat ännu mer, men inget det gjorts en undersökning på. 

Det har varit och är än idag en allmän trend med efterfrågan på att lägga mer och mer pengar och värde på sin kropp, sitt utseende och sin hälsa. Det kan vara allt från manikyr, vaxning och ansiktsbehandlingar till injektionstekniker som botox eller fillers. 

Du som vill utbilda dig

Det är bara att söka utbildning + skönhet på nätet så finns det hur många resultat som helst som dyker upp. Det finns dels kurser och annat som inriktar sig på en sak. Dels finns det eftergymnasiala utbildningar för att få ett helt yrke inom denna bransch. Om du är yngre så går det redan i gymnasiet att välja en inriktning som gör att du kan jobba med skönhet. Det gäller bara att bestämma dig inom vad det är du vill jobba med. Fördelen med branschen är att du sedan kan starta eget. Kanske genom att ha en egen salong eller hyra in dig på en salong hos någon. 

16 May 2019