The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Funderar du på att expandera ditt företag?

Är det så att du har ett företag och känner att det kanske är dags att expandera. Det finns en del saker att checka av innan du bestämmer dig för att låta företaget växa. Bland annat bör du se till så att du vet med dig att det du gör, det är verkligen det du vill fortsätta med att göra. Både hjärta och huvud ska så att säga vara med i det hela. Du måste känna passionen och vara beredd på att slita en del.

En annan sak är att kolla så att ni verkligen drar in pengar på det ni gör. En del företag kokmmer inte ens till stadiet att de har några intäkter alls. Om företaget går med vinst eller har en realistisk plan för att göra det framöver så kan ni vara redo att växa. Företagslån kan vara en hjälp på vägen.

Bra team och bra likviditet 

Två andra viktiga saker att kolla av innan du ska expandera är att du dels har bra människor i ditt företag att jobba med. Att de klarar av att fortsätta även om ni växer er större. För att växa behöver du ha med människor som antingen har rätt teknisk kunskap eller erfarenhet av att jobba i ett större, blomstrande företag.

Sedan är det ett måste att ha en bra likviditet, för likviditetskris kan innebära slutet för små företag. Växer ni så ökar era omkostnader, så det är bra att räkna in det med. 

26 Apr 2020