The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Bra tips när du ska söka jobb

När du ska söka jobb så gäller det att du är bra förberedd. Det är kanske inte alltid så att alla jobb du söker leder till en intervju och då kan det vara bra att se över en del saker om det finns något du kan göra åt det. Du ska på ett par få ord och ett bra CV fånga arbetsgivarens blick och uppmärksamhet. Det eftersom att de sällan lägger ner mer än ett par minter per dessa och per sökande. 

Dock är det ju bra att först hitta jobb att söka. Det kan du hitta på olika sätt, via Arbetsförmedlingen, konsultbolag och via nätet och sociala medier. När du väl då hittar ett jobb av intresse, så är det ett måste att göra en bra ansökan.

Skapa bra CV och skriv personligt brev

Du bör ha ett bra CV som innehåller ina tidigare arbeten och utbildningar på ett till två A4-sidor. Det gäller att verkligen kompriera ner hela ditt yrkesliv och alla dina erfarenheter och sedan förpacka dessa på ett bra sätt som är både lättöverskådligt och attraktivt. Sedan är det bra att även ha ett så kallat personligt brev. I det brevet kan du skriva mer om dig själv, men inte allt för mycket samt skriva om varför du söker jobbet och varför du passar för just det arbetet du söker. Du bör alltid ha olika personliga brev för varje nytt jobb du söker.  Det ser inte bra ut att skicka ett "färdigt" till alla. 

16 Apr 2020