The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Bra sätt att skydda golvet på

Idag finns det ju ganska många golv som är känsliga. I hemmet är det oftast trägolv. För att skydda dessa golv på bra sätt, så är det ju smart att preppa de möbler du har. Det finns idag en massa sätt att göra det på. Ett mycket vanligt sätt, det är att sätta på möbeltassar. Dessa finns det idag många varianter av. För skolor och andra offentliga miljöer så går det att använda gummitassar. Hemma är det dock kanske bättre med filttassar. 

Du kan så klart även välja att ha mattor på golvet. Men har du ett snyggt golv så är det ju inte så kul att dölja det med en eller flera mattor. 

Olika varianter av möbeltassar

Det finns som sagt många olika sorters möbeltassar, som används på olika sätt och inom olika miljöer. Det finns de som du sätter fast som är jälvhäftande, som är av filtmaterial. Sedan finns det möbeltassar med fästspik, rörnit eller skruv.

Andra varianter är självhäftande möbeltass av gummimaterial, möbeltass av tyg som träs på benet, så kallad stolsstrumpor eller gummitassar. Det finns även de som är i form av en slags tennisboll.

Det vanligaste och det allra enklaste att ha hemma, det är de som är självhäftande. För de är enkla att fästa under stolsbenen och bordsbenen som ett exempel. 

Dessa självhäftande möbeltassarna är ofta av filt eller gummi och dessa mjuka material kan kan följa formen av möbelbenet. Du kan använda dem möbler av trä, metall och plast. 

19 Aug 2022