The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

6 tecken på att det är dags att byta ut dina fönster

Dina fönster spelar en stor roll i ditt hems energiprestanda och komfortnivåer. Om dina fönster är skadade eller allt för gamla kan de inte göra dessa saker effektivt. Och när det händer är det dags att byta ut dem. Det är viktigt att du ser till att ha rätt fönstermått när du ska byta ut dem. Så mät effektivt dina fönster. Dina fönster blir inte plötsligt mindre energieffektiva, det sker långsamt under månader eller år. Så hur vet du när de inte är lika energieffektiva och behöver bytas ut? Vi ger dig sex tecken på att det kan vara dags.

Dina fönster är synligt skadade

Detta är förmodligen det mest uppenbara tecknet du behöver för att byta dina fönster. När ett fönster är skadat är det mer sannolikt att det går sönder helt, vilket gör att ditt hem är öppet för mer allvarliga skador som vattenläckage, mögel och mjöldagg och skadedjur. 

Dina fönster är dragiga

Drag är ett problem av flera anledningar. För det första är ett rum med dragiga fönster mindre bekvämt än resten av ditt hem, och kan till och med kännas mer fuktig.

För det andra, eftersom utomhusluften sipprar in, måste ditt VVS-system arbeta hårdare för att hålla ditt hem vid den temperatur du ställt in.

Dina elräkningar är högre – utan någon annan förklaring

Många saker kan få dina elräkningar att skjuta i höjden, men om du har märkt att dina elräkningar sakta har smugit sig upp kan dina fönster vara skyldiga. Som vi nämnde är detta på grund av dragiga fönster ssom låter värmen sippra ut. 

Tre tecken till

Tre ytterligare tecken på att det är dags att byta fönster:

  • Kondens bildas på insidan av dina fönster
  • Mattor och möbler runt dina fönster är bleka
  • Dina fönster dämpar inte ljud
14 Dec 2022