The Niles

En blogg om allt mellan himmel och jord.

Ge sig ut på picknick

Något som är riktigt mysigt, det är att packa en picknickkorg, ta sin elcykel och bege sig ut på en picknick. Med en bra elcykel kan man ta sig långt och har man korg på den samt lägger till extra väska för pakethållaren kan man få med sig en hel del. Vi brukar ofta cykla ut och utforska våran omgivning. Eftersom vi då cyklar i ett par timmar är det perfekt att ha med sig picknickmat. Just att göra picknickmat är inte så svårt heller. Det går att ha med sig färdiga saker som grillar kyckling och potatissallad eller så tar man med sig en minigrill och grillar på plats. Man kan även laga mat hemma och ta med.

Bra picknickmat att ta med

När man ska göra picknickmat hemma att ta med, så är det inte fel att göra sånt som är dels enkelt att packa med, men även enkelt att äta när man sitter ute. Det går att göra olika sallader, piroger, pannkakor, wraps, baguetter med mera. En sak jag gillar att göra och ta med det är empanadas, som är som en spansk pirog. Här får ni ett bra recept på dem:

Fyllning:
300 g nötfärs
1 gul lök
2 msk Smör-&rapsolja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk rökt paprikapulver
1 krm chiliflakes
1 krm salt
12 kärnfria oliver
100 g Apetina vitost
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
75 g Smör, rumsvarmt
1 dl  mjölk
1 ägg
1 krm salt
1 ägg till pensling

Fyllning:
Skala och hacka löken. Fräs färs och lök i smör-&rapsolja. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, paprikapulver, och chiliflakes. Låt sjuda ca 25 min och smaka av med salt. Låt svalna medan du gör pajdegen.

Pajdeg:
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela färs, oliver och ost på halva rundlarna. Vik över till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och baka i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med sallad.

28 aug 2018